Η Ώρα της Γης | SDSN Youth Greece

Η φετινή Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της φύσης και για την ανάγκη να στραφούμε, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές. 

Το SDSN Youth Greece, σε συνεργασία με την WWF Ελλάδος, συμμετέχει στην εκστρατεία για την Ώρα της Γης, που θα κορυφωθεί στις 27 Μαρτίου 2020, ώρα 20.30. 

Το 2021 είναι άλλη μία κρίσιμη χρονιά για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα με τη «μάχη» που δίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κληθούν να λάβουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική κρίση, τη βιοποικιλότητα και τη φύση. Φέτος, παρά τις αντιξοότητες, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε γενναίες αποφάσεις που θα θέσουν τις βάσεις για ένα υγιές μέλλον, όπου ο άνθρωπος και η φύση ευημερούν.

Τη φετινή Ώρα της Γης ενώνουμε τη φωνή μας για τη φύση! Στις 27 Μαρτίου, από τις 20.30 έως τις 21.30, σβήνουμε συμβολικά τα φώτα για μια ώρα. Στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα για μια νέα αρχή.

Πώς μπορείς να συμβάλλεις στην προστασία του πλανήτη μας;

Εδώ θα βρεις δέκα απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις στην προστασία της Γης!

1. Μειώστε, επαναχρησιμοποιήστε και ανακυκλώστε. Μειώστε αυτό που πετάτε!
2. Γίνε Εθελοντής. πχ. για καθαρισμό στην κοινότητά σας.
3. Μάθε! Διάβασε, μορφώσου! 
4. Εξοικονομήστε νερό. Κλείνε τη βρύση! 
5. Επιλέξτε βιώσιμο τρόπο διατροφής, με προϊόντα εποχής και λιγότερο (ή καθόλου) κρέας!
6. Αγοράστε με σύνεση και προτίμησε συσκευασίες που δεν χρησιμοποιούν πλαστικό. 
7. Χρησιμοποιήστε λαμπτήρες μεγάλης διάρκειας και σβήνε τα φώτα! 
8. Φύτεψε ένα δέντρο!

Back to top